Blogi

Resilienssi työnhaussa

Resilienssi työnhaussa


Moni saa ruusuisen kuvan johtajien työnhakuohjelmastamme, koska julkaisen vain onnistumisia. Mutta työnhaku on yhtä tunteiden vuoristorataa. On ylämäkiä ja alamäkiä.

Työnhaku näyttää oikeasti, millainen resilienssi sinulla on sen perusteella, miten kohtaat pettymykset tai miten navigoit vastoinkäymisissä.
Monille asiakkaillemme työnhaku on uusi tilanne, koska aikaisemmin ei ole tarvinnut etsiä työpaikkoja, sillä ne ovat tulleet verkoston kautta.

  • Joku on joutunut lähtemään YT:iden johdosta tai on tullut koeaikapurku ja ajatus “miksi minä” tai “olisi pitänyt” jahtaa vielä pitkään.
  • Joku on vielä töissä, mutta haluaa kipeästi pois painavien syiden takia.

Jos puhutaan työmarkkinoilla avoimina olevista työpaikoista, niin johtajien paikkoihin tulee usein yli 60 hakemusta. Näistä karsintavaiheeseen pääsee 5-10, jatkoon 3-5 ja valituksi tulee yksi henkilö.

Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa, koska ne kiinnostavat johtajapestit ovat piilossa. Johtajia haetaan verkostosta tai suorahaun kautta. Suorahakua käytetään myös silloin, kun ei haluta nykyisen johtajan tietävän, että hänelle etsitään korvaajaa.

Ehkä sinäkin olet saanut joskus hylkyviestejä tai “päädyimme toiseen” -puheluita, mutta jäitkö mököttämään vai käytitkö kokemuksen hyödyksesi?
Meidänkään kanssa työnhaku ei ole vain haastattelukutsuja ja headhunter-yhteydenottoja.

Asiakkaamme saavat myös hylkyviestejä ja käyvät läpi tunteiden vuoristoradan. Me olemme tässä kaikessa mukana. Meillä on kriisipuheluja, strategian muutospalavereja, rohkaisua … vaikeita päätöksiä… ja onnenkyyneleitä, kun se oikea paikka löytyy.

Jotkut asiakkaistamme ovat järkyttyneitä siitä, miten työnhakijoita kohdellaan rekrytointiprosesseissa. Hyvä, jos kuuluu edes jotain sen jälkeen, kun paperit on laitettu.
Tiedätkö mikä on parasta työnhaussa?

  • Kehität resilienssiäsi
  • Opit paljon itsestäsi
  • Opit puhumaan vakuuttavasti
  • Kasvatat verkostoasi
  • Terävöität taitoasi myydä osaamistasi
  • Se kehittää sinua rekrytoivana esihenkilönä, koska olet nähnyt rekrytoinnin epäkohtia työnhakijana

(Näin ainakin meidän työnhakuohjelmassamme!)

Yksi asiakkaamme sai monta hylkyviestiä ja -puhelua peräkkäin. Hän pääsi hopealle monta kertaa. Hän päätti kuitenkin olla antamatta periksi ja jatkoi työnhaussa. Yhdessä keskityimme löytämään työpaikan, joka vastaisi hänen vahvuuksiaan, kiinnostuksiaan ja arvojaan. Ei mitään laastarityöpaikkaa!

Oli ylä- ja alamäkeä matkalla. Itkua ja pettymyksiä. Silti hän uskoi, että on olemassa se hänelle sopiva yritys.

Asiakkaan sinnikkyys ja sitkeys palkittiin lopulta, kun hän löysi sen oikean yrityksen, osaavan ja rohkean johtoryhmän ja innostavan työn. Hän oli löytänyt itsensä uudelleen, ja vaikka matka oli ollut haastava. Hän oli kasvanut ja oppinut paljon itsestään.

Asiakkaamme tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka tärkeää on, että työnhaussa on resilienssiä. Hän päätti olla antamatta periksi ja etsiä uusia mahdollisuuksia. Hän muutti toimintatapojansa ja me muutimme työnhakustrategiaa. Hänen sinnikkyytensä ja sitkeytensä auttoivat häntä selviytymään haasteista ja löytämään lopulta sopivan työpaikan.

Kyse ei ole siitä, mitä sinulle tapahtuu, vaan siitä miten reagoit tapahtuneeseen.

Kyse on siitä, miten kohtaat pettymykset tai miten navigoit vastoinkäymisissä.

Kyse ei ole siitä mitä juuri sinulle tapahtuu, vaan siitä mitä teet kun sinulle tapahtuu.

Tsemppiä kaikille työnhaussa oleville! ❤️

Työnhaku ei ole helppoa, mutta ei mahdotontakaan. 🫶

***************

P.S. Jos koet, että työnhakustrategiasi ei toimi, on aika siirtyä next levelille ja hankkia ulkopuolista apua.

Meidän Executive-työnhakuohjelmassamme on vielä tilaa. Työnhakuohjelmaan pääsee ainoastaan kartoituksen kautta, sillä arvioimme, olemmeko oikea matchi toisillemme. Palvelumme eivät sovi kaikille, koska vaadimme heittäytymistä, aikaa ja vanhojen tapojen muuttamista.

Jos olet valmis siihen, niin tervetuloa kartoitukseemme!
Alanvaihto Työnhakijakokemus Resilienssi