Blogi

Johtajan työnhauku ei saa olla hakuammuntaa

Johtajan työnhauku ei saa olla hakuammuntaa

Kun johtajat tulevat meille kartoitukseen, he usein sanovat: “Nyt ois aika siirtyä muualle” ja me kysymme: “Onko sinulla jo konkreettinen tavoite, mitä aiot tehdä?” Yleensä heillä ei ole vastausta tähän, vaan heillä on päällimmäisenä vain se ajatus, että he haluavat pois nykyisestä työstään. Heillä ei ole strategiaa, miten he aikovat toteuttaa uramuutoksen. Useimmilla heistä ei ole myöskään tarkkaa ajatusta siitä, mitä he oikeasti haluavat.

Koska useimmat asiakkaamme ovat tehneet jo pitkän ja merkittävän uran, meille on tärkeää nähdä vaivaa asiakkaamme seuraavan ura-askeleen kirkastamisesta. Asiakkaan pitää itse ymmärtää, miksi hän haluaa pois nykyisestä työstään, mitä hän kaipaa lisää ja mistä hän erityisesti innostuu. Joskus sisäinen “pakko” muutoksen tekemiseen voi olla niin suuri, että päätöksiä tehdään liian kiireellä. Tällaisessa tilanteessa ulkopuolinen apu saattaa olla tarpeen. Tulee myös out of the box ehdotuksia. Kun katsoo kauempaa, näkee enemmän.

Jos sinä haluat tehdä uramuutoksen, kysy itseltäsi ensin:

👉Miksi haluat muutosta?
👉Mitä et halua muuttaa?
👉Milloin on oikea aika muutokselle?

Ja jatka sitten näillä kysymyksillä:
🎯 Millaisia haasteita haluat?
🎯 Mitä haluat oppia?
🎯 Mitä nykyisestä työstäsi puuttuu?
🎯 Mistä tehtävistä olet tykännyt eniten?
🎯 Millaisia muutoksia haluat viedä eteenpäin työssäsi?
🎯 Haluatko ylempään asemaan, pysyä samalla tasolla vai downshiftata?
🎯 Haluatko uudelle toimialalle?
🎯 Haluatko uuteen yritykseen?
🎯 Millaisia haasteita haluat lisää?
🎯 Haluatko tiimin /yksikön/ asiakkuuksia/ liiketoiminnan johdettavaksesi?

Tärkeintä kuitenkin on, että teet itsellesi selväksi, mitä asioita nykyisestä työstäsi haluaisit pitää uudessakin tehtävässä ja mitä jättää taaksesi. Joskus ratkaisu tilanteeseesi voi olla lähempänä kuin arvaatkaan, koska voit esimerkiksi ison yrityksen sisältä löytää itsellesi eri yksiköstä tai eri toimialalta uuden sopivan tehtävän ja uusia haasteita.

Oli uusi työsi sitten samassa tai uudessa yrityksessä, uudella toimialalla samassa tehtävässä, samalla toimialalla uudessa tehtävässä, samassa yrityksessä ylemmässä asemassa – tai kaikin puolin jotain sinulle uutta – huolehdi ennen työsopimuksen allekirjoittamista, että uusi työ tuntuu sinulle JUURI SOPIVALTA.

MUISTA:
Kun suunnittelet uramuutosta, tärkeintä on, että sinulla on urastrategia. Et voi hakea mitä tahansa paikkoja miettimättä, mitä oikeasti haluat. Työnhaku ei saa olla hakuammuntaa. Varsinkin johtajilla.

Jos tuntuu, ettet pääse eteenpäin, apua on kyllä saatavilla. Hyviä ohjeita löytyy mm. useilta eri sivuilta netistä.

Kun haluat suunnitella uramuutosta ammattilaisen kanssa ja sinusta tuntuu, että olisimme sinulle siihen oikea kumppani, tervetuloa ilmaiseen kartoitukseemme!


Kaupallistamispalvelussamme lupaamme aitoa keskustelua ja rutkasti konkretiaa. Ja jopa työkaluja uramuutokseen avaimet käteen -periaatteella!

uramuutos johtajat ohtajat työnhaussa
Uramuutos Alanvaihto Johtajan kaupallistaminen Johtajat työnhaussa