Blogi

Näin teemme tarkkaan taustakartoituksen ennen tehtävään hakemista

Näin teemme tarkkaan taustakartoituksen ennen tehtävään hakemista

Jätimme moneen tehtävään hakematta. Säästimme aikaa.
Teemme tarkkaan Due Diligencen eli taustakartoituksen ennen tehtävään hakemista. Arvioimme asiakkaan motivaation tehtävään ja sen, onko tehtävä rekrytoijalta tai tutuilta saamiemme tietojen perusteella asiakkaalle sopiva.

Jotkut näistä tehtävistä vaikuttivat työpaikkailmoituksissa asiakkaallemme “täydellisiltä”. Keskusteluista rekrytoijien kanssa selvisi kuitenkin muuta. En tajua, miksi työtehtävä pitää koristella hienolla tittelillä ja korkeilla vaatimuksilla. Jos haetaan henkilöä Commercial Directorin tai Chief Sales Officerin tehtävään, niin palkankin pitää olla sen mukainen. Titteli synnyttää väärän mielikuvan tehtävän tasosta. Törmäsimme siihen, että bongaamissamme työpaikkailmoituksissa näillä edellä mainituilla titteleillä pohjapalkkataso olikin vain 3500-4000 € eikä työhön sisältynyt johtamista, vaan itsenäistä uusiasiakashankintaa. Jätimme hakematta.
Parista tehtävästä soitimme tutuille ja laitoimme kysymyksiä verkostolleni. Halusimme tietää, millainen organisaatioiden johtamis- ja yrityskulttuuri on ja varmistaa palkkatason. Taas säästimme aikaa, koska paikat jäivät hakematta.

Kahdelle asiakkaalle tuli yhteydenotto samalta headhunterilta samaa tehtävää koskien. Headhunter kohteli näitä asiakkaita täysin eri tavalla. Toiselle asiakkaalle rekrytoija nyökkäili kuullessaan palkkatoivomuksen (7500 €), mutta toiselle harmitteli kovaa palkkatoivomusta (6500 €). Muutenkin headhunter antoi näille asiakkaille erilaisen mielikuvan tehtävästä. Jätimme hakematta.

Yhden kansainvälisen ja maineikkaan yrityksen rekrytoiva esihenkilö vastasi ärtyneenä palkkahaarukasta kysyttäessä: “Meillä on hyvin kilpailukykyinen palkka!”

Kyseinen yritys kertoo nettisivullaan: “Kohtelemme toisiamme ja asiakkaitamme arvostavasti ja uskomme, että avoin ja hyväksyvä työkulttuuri auttaa yritystä menestymään.” Jätimme hakematta.

Moni työnhakija varmaan ajattelee, että mahdollisimman useiden hakemusten lähettäminen tuottaa varmimmin toivotun lopputuloksen.

Ei se mene niin johtotason positioissa.

Jos panostat määrään, sinulta menee paljon energiaa ja onnistumisprosenttisi on pienempi. Motivaatiosi laskee, jos rekrytoijista ei kuulu mitään. Mutta jos panostat laatuun ja haet paikkoja erittäin valikoivasti, silloin panos on korkeampi ja onnistumisprosenttikin on sen mukainen.

Jos haet pikaisesti viilatulla CV:llä ja hakemuksella - ilman mitään taustatutkimusta -, on sama kuin räiskisit haulikolla ilmaan. Osumia ei tule niin paljon ja se tuntuu paskemmalta.Tarvitsetko apua työnhakuun? Kumppanin kanssa se on fiksumpaa.
Jos apu olisi tarpeen, tervetuloa ilmaiseen kartoitukseemme!

#johtajattyönhaussa #työnhakijakokemus #hakijakokemus #palkkaavoimuus #avoimuus #työpaikkailmoitus