Generalistien yleisin virhe työnhaussa
“Kaikki käy, kaikki hoituu! Avoin kaikille mahdollisuuksille." Ja sama viesti välittyy LinkedInissä, CV:ssä ja työhakemuksessa.

Ei näin:
“Etsin työtä myynnin, markkinoinnin, taloushallinnon, rahoituksen taikka sijoittamisen parista. Yli 15 vuoden työkokemuksella pääsin tekemään näiden yllä mainittujen lisäksi myös ...“
Se on mahtavaa, että sinä tiedostat olevasi hyvinkin monipuolinen, mutta kaikki eivät ole samanlaisia. Been there, done that!
Itse generalistina tunnen sen tuskan, kun pitää miettiä mikä olisi se seuraava steppi uralla, eikä halua poissulkea joitain muita uramahdollisuuksia. Kuitenkin työnhaussa pitää keskittyä juuri sinun vahvuuksiisi, taipumuksiisi, ominaisuuksiisi ja kiinnostuksenkohteisiisi. Sen lisäksi, halusit tai et, pitää olla fokus. Muuten tulee sellainen “epätoivoinen työnhakija” -kuva, jolle kelpaa mikä vaan.
Mikä on sinun uratavoitteesi? Mitä asioita haluat oikeasti päästä tekemään seuraavassa työtehtävissäsi?
Generalistit ovat kiinnostuneita monista asioista. Kiinnostusten seassa kuitenkin on näitä “nice to have” ja “must have” -juttuja. Väitän, että nämä “must have” -kiinnostukset voi laskea kahden käden sormilla. Samoin vahvuutesi - tunnista ne ja tunnista heikkoutesi.
Mieti uravaihtoehtoja! Ei, kyse ei ole yhdestä tittelistä.
Esimerkki: Henkilö on toiminut myyjänä, asiakaspalvelijana ja hyllyttäjänä pitkään vähittäistavarakaupan puolella. Hän voi jatkaa tekemään hommia kaupan alan esimiehenä, asiakaskokemuksen kehittäjänä, mystery shopperina, palvelunkehittäjänä tai myyjien valmentajana kaupan alalla. Hän voi myös hypätä brändeille tuotepäälliköksi, category manageriksi, myyntiedustajaksi tai key account manageriksi. Riippuu vahvuuksista ja kiinnostuksista, eikö niin?
Tietyillä osaamisilla ja työkokemuksellasi sinulla on potentiaalia erilaisiin tehtäviin, mutta mitä sinä haluat työsi sisältöön enemmän?
Kartoita työpaikkoja
- Valitse vähintään kymmenen vaihtoehtoa.
- Tee oma SWOT-analyysi jokaiselle löydetylle työpaikkavaihtoehdolle.
- Priorisoi.
- Fokusoi viestintääsi (naamioidu spesialistiksi, niin muut ymmärtävät sinua paremmin).
Näin autat sekä rekrytoivaa osapuolta, headhunteria että verkostoa ymmärtämään sinua paremmin. Fokus auttaa sinua metsästämään parhaan mahdollisen paikan sinulle. Ja niin, jos tarvitset potkua näihin ajatuksiin, haastan sinua mielelläni sparrauksellani!
Julia
#uravalmentaja #sparraaja
#generalisti #multitalentti #urasuunnittelu #työnhakustrategia #työnhaku #rekry #rekrytointi