Blogi

Takaisin talousjohtajaksi kolmessa kuukaudessa

Takaisin talousjohtajaksi kolmessa kuukaudessa (39 v.)

Päädyin Julian työnhakuvalmennukseen, koska olin niin kypsä sen hetkiseen työhöni. Kuuden vuoden pestini Finance Directorina loputtua menin väliaikaisesti töihin yhteen talouspalveluyritykseen, johon minut oli pyydetty vetämään tiimiä. Jossain vaiheessa totesin, että työ oli liian tuttua itselleni enkä saanut siitä mitään kiksejä. Yrityksessä oli jatkuva resurssipula ja tein töitä yli kymmenen tuntia vuorokaudessa, mutta sekään ei tuntunut riittävän. En ollut joutunut hakemaan töitä, mutta silloin tuntui, että oli pakko - ihan vain oman hyvinvoinnin takia. Halusin takaisin talousjohtajan tehtävään, mutta en päässyt edes haastatteluihin. Resurssini työnhakuun olivat rajalliset, koska olin koko ajan töissä. Haasteena oli se, että Finance Directorina työnkuvani oli ollut monipuolinen: käytännössä hoidin taloutta, HR-asioita ja operatiivisia tehtäviä. Oli vaikea selittää, etten mahdu suppeaan CFO:n lokeroon.

Vakuutuin Julian osaamisesta jo ensimmäisen haastattelumme aikana. Huomasin, että hän oli coachannut muitakin “sekajohtajia”. Julia ja tiimi laittoivat CV:ni ja LinkedIn-profiilin aivan tikkikuntoon. CV:ni oli kuin olisin itse viilannut sitä monta viikkoa. LinkedInin päivittämisen jälkeen olin kuin uudestisyntynyt LinkedInissä. Parasta oli, että minun itseni ei ollut tarvinnut tehdä mitään. Kaikki oli tehty puolestani.

Valokuvaus oli muuten hauska kokemus. En yleensä tykkää olla valokuvattavana, mutta tällä kertaa se oli helppoa. Kuvauksessa oli rento fiilis. Julia muuten valitsi myös puolestani parhaat kuvat.
Ensimmäinen headhunter-yhteydenotto tuli noin parin viikon päästä LinkedIn-profiilini optimoinnista.

Haimme ehkä kuuteen avoimeen tehtävään ja viiteen pääsin haastatteluun. Lopulta olin kahdessa rekryssä loppusuoralla. Toinen niistä oli sellainen, johon tuskin olisin päässyt ilman apua.

Julia sparrasi haastatteluihin. Haastatteluharjoitus oli minulle kyllä aika karmea kokemus. Mutta se todellakin kannatti! Sain Julialta rehellistä palautetta nauhoitteesta ja ymmärsin, että viestinnässäni ja asenteessani oli parannettavaa. Opin mitä esimerkkejä kannattaa tuoda esiin, miten vastaan kysymyksiin sekä mitä kysyn haastatteluissa. Soveltuvuusarvioinneista oli se hyöty, että pääsi etukäteen harjoittelemaan.

Varoitan muuten, että Julia ei kaunistele, vaan antaa suoraa palautetta. Hän myös selittää rekrytoijan näkökulmasta, miksi kannattaa muuttaa jotain omassa viestinnässä. Tästä opista on hyötyä myös työelämässä.

Kokonaisuudessaan työnhakuprosessini oli rankka, koska tein samanaikaisesti pitkiä työpäiviä. Mutta lopputulos oli toivotunlainen: sain kolmessa kuukaudessa työtarjouksen, jonka hyväksyin. Pääsin CFO:ksi startup-yritykseen. En usko, että olisin onnistunut näin lyhyessä ajassa ilman ulkopuolista apua.

Jos haluat liittyä johtotason työnhaussa onnistuneiden joukkoon, tervetuloa ilmaiseen kartoitukseemme.
Työnhakuvalmennus Employment as a Service Suositukset Asiakastarinat