Blogi

Moni asiakkaistani voivottelee jälkeenpäin, kun työnhaku tulee ajankohtaiseksi. “Voi kun olisin tehnyt nämä asiat aikaisemmin”.

Voi kun olisin tehnyt nämä asiat aikaisemmin!

“Voi kun olisin tehnyt nämä asiat aikaisemmin”- moni asiakkaistani voivottelee jälkeenpäin, kun työnhaku tulee ajankohtaiseksi.
Olit sitten tyytyväinen työnantajaasi tai et, ole valmiina, ennakoi ja muista nämä:

1. PIDÄ CV:SI AJAN TASALLA
Kun aloitat työn, kirjaa lähtötilanne ja päivitä CV:si joka kerta, kun saat lisää vastuuta.
Koska haastattelen asiakkaitani löytääkseni punaisen langan heidän työkokemuksestaan, heidän motivaationsa ja ydinvahvuutensa, tiedän kuinka vaikeaa on muistaa 10 vuoden takaisia työjuttuja.


2. OPTIMOI JA KOHDISTA LINKEDIN-PROFIILISI
Viilaa tietojasi potentiaalisia työnantajia puhutteleviksi ja persoonasi edustaviksi.
Kun lisäät uuden työpaikkasi LinkedIniin, kirjaa heti tavoitteesi. Tule headhuntatuksi, ole löydettävissä sinua kiinnostaviin tehtäviin.


3. KEHITÄ OSAAMISTASI
Mieti pidemmälle, kuka olet ja mitä teet kolmen vuoden päästä (työtehtävän sisällöt, projektit) ja mitä osaamista tarvitset.
Edelleen törmään sellaisiin tyyppeihin, joiden ainoa koulutus on vuodelta 1989. Mieti, miten olet kehittänyt osaamistasi viimeisen viiden vuoden aikana

Voin lämpimästi suositella Udemyn, Courseran ja kansainvälisten yliopistojen -kursseja, jos englanti sujuu. Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisille suosittelen ehdottomasti MMA:han liittymistä, sieltä saa hyviä lisäkoulutuksia!


4. VERKOSTOIDU
Rakenna vahva verkosto sekä oman organisaatiosi sisä- että ulkopuolella. Moni unohtaa verkostoitua laajemmin kollegojen kanssa, vaikka se on helpoin tapa saada näkyvyyttä osaamisellesi. Älä odota siihen asti, kun tarvitset verkostoasi.

Verkostoidu entisten ja nykyisten kollegojen kanssa, mutta myös asiakkaiden ja alihankkijoiden kanssa. Kun käyt webinaareissa ja tapahtumissa, tapaat saman alan ammattilaisia - verkostoidu!
Verkostoidu ystäviesi, kavereittesi, sukulaistesi ja entisten koulukavereittesi kanssa!
Ehdottomasti verkostoitu niiden kanssa, jotka työskentelevat sinun TOP20-unelmayrityksissä.
Kun verkostoidut, mieti mitä yhteistä teillä on ja mitä hyötyä teille olisi toisistanne.


5. VARAA TALOUDELLINEN PUSKURI
Kun haet töitä ilman ulkopuolista apua, työnhaku voi kestää kauan. Siksi kannattaa säästää noin puolen vuoden palkkasi suuruinen puskurirahasto tai työpaikasta lähtiessäsi neuvottella vähintään samansuuruinen korvaus.

Työnhakijakokemus Alanvaihto Uramuutos LinkedIn CV