Blogi

Oletko se, joka ei tiedä mikä sinusta tulee “aikuisena”?


On kahdenlaisia ihmisiä:


niitä, jotka tietävät mitä haluavat tehdä isona ja niitä, jotka eivät tiedä mikä heistä tulee aikuisena.

Olin joskus 15 vuotta sitten hyvällä tavalla kateellinen lapsuuden kaverilleni Olgalle, kun hän opiskeli lakia, ja hänen unelmansa oli päästä syyttäjänvirastoon töihin. Siellä hän on, syyttäjän apulaisena ja onnellisena, kai. Ja joskus hänestä varmaan tulee syyttäjä.

Nykyään ymmärrän, että olen niitä ihmisiä, jolla ei ollut lapsuuden toiveammattia. Ja se on aiheuttanut sen, että olen halunnut kokeilla erilaisia ammatteja. Olen saanut erilaisten työtehtävien kautta kokemusta ja avartanut maailmankuvaani. Voisinko kuvitella olevani samassa ammatissa eläkkeeseen asti? Noh, en todellakaan. Minua ahdistaa pelkkä ajatus siitä!

Yritin kyllä saada selville, mikä on tarkoitukseni työelämässä ja mikä olisi unelmatyöni. Silloin ajattelin, että minulle on yksi tie ja löydän sen joskus. Voi tsiisus tuota ajatusta. Minulle ei ole yhtä tietä, joten lakkasin etsimästä ja kokeilin monenlaisia töitä.

Minusta ei tullut personal traineria, life coachia, funktionaalisen ruokavalion konsulttia, ammattibloggaajaa, psykoterapeuttia, Instagram-velhoa, stylistiä, valokuvaajaa eikä myyntimateriaalien visualisoijaa. Näitä ammatteja harkitsin, mutta mikään niistä ei tuntunut oikealta. 🤷‍♀️

Etsiskelyn aikana ymmärsin, että haluan tehdä töitä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on monenlaista työkokemusta. Haluan tukea heitä heidän urapoluillaan. Haluan myös kirjoittaa, puhua ja tulla kuulluksi. Haluan valmentaa ja luoda myyvää sisältöä.

Arvaa mitä?

  • Autan nykyään generalisteja eli moniosaajia saamaan itsevarmuutta urallaan. Rakennan heille myyviä CV:itä. Asiakkaiden mukaan tämä on uraitsetuntoterapiaa.
  • Valmennan generalisteja työhaastatteluun.
  • Yhdistän ihmisiä keskenään.
  • Teen Youtubeen “Generalisti sparraa generalistia” -podcastia.
  • Sometan paljon.
  • Kirjoitan kirjaa generalisteista.

Olenko löytänyt jo sen unelmatyön? En tiedä! 🤷‍♀️ Kauanko tämä pysyy tällaisena? Ei hajuakaan.

Keskityn ainakin täysillä seuraavan 6 kuukauden ajaksi ja katson mitä tästä vielä kehittyy. Olen aivan fiilareissa tässä ja nyt. 💪

Oletko sinäkin fiilareissa? ❤ NAUTI

Julia
Urapolku Generalisti