Blogi

Asiakastarina: Maahanmuuttajalla on mahdollisuus työllistyä päällikkötehtäviin Suomessa ilman suomen kielen taitoa

Maahanmuuttajalla on mahdollisuus työllistyä päällikkötehtäviin Suomessa ilman suomen kielen taitoa

Mikä on todennäköisyys, että maahanmuuttaja, jolla on laaja toimialakokemus ja operatiivisen johtamisen tausta, työllistyy Suomessa?

Aloitimme tämän asiakkaan kanssa toukokuun alussa kaupallistamisprosessin. Hän muutti perheineen Suomeen kesällä 2020. Hän on ulkomaalainen nainen, kahden lapsen äiti. Työnhaku oli haastavaa, mutta hän ei lannistunut, vaan perusti yrityksen. Pandemian takia yritys ei menestynyt, niin kuin hän oli toivonut. Hän jatkoi edelleen työnhakua, mutta lähes kahden vuoden aikana hän ei päässyt haastatteluun kertaakaan.

Tutustuttuamme tähän naiseen ilmeni, että hänellä on todella vahva operatiivisen johtamisen ja projektijohtamisen tausta sekä palkkatyöstä että yrittäjyydestä (kolme perustettua yritystä takana). Työkokemusvuosia on yhteensä yli kymmenen. Hän on työskennellyt ja asunut Ranskassa, Thaimaassa, Isossa-Britanniassa ja nyt viimeiset pari vuotta hän on asunut Suomessa.

  1. Rakensimme hänelle työnhakijaprofiilin.
  2. Kartoitimme vahvuudet ja motivaation.
  3. Löysimme osaamisalueet, joista työnantajat ovat eniten kiinnostuneita.
  4. Päivitimme hänen CV:nsä, valokuvansa, LinkedIn-profiilinsa ja haimme yhdessä yhteen tehtävään, jotta hän oppisi kirjoittamaan työhakemuksen.
  5. Neuvoimme myös, mitä mahdollisuuksia hänellä on ja miten kannattaa lähestyä työnantajaa ja rekrytoijia.
  6. Lähetimme hänelle materiaalit työhaastatteluun valmistautumista varten.

Hän haki tehtäviin ja pääsi haastatteluihin.

Kaupallistamisprojekti maksoi itsensä takaisin kolmessa kuukaudessa. Hän pääsi päällikkötehtävään, joka sopii hänen profiiliinsa varsin hyvin.

Tällaista ei tapahdu joka kerta, mutta asiat muuttuvat, kun henkilö hoksaa, miten työnhaku toimii Suomessa ja mikä on hänen työnsä tuottama lisäarvo. Hakijan pitää myös osata olla ylpeä työkokemuksestaan.

Olemme ylpeä tästä naisesta ja hänen päättäväisyydestään. Olemme onnellisia, että hän valitsi meidät, vaikka emme ole halvimmasta päästä. Muistamme kun hän kysyi, mikä on todennäköisyys että hän työllistyy. Sanoimme, että emme näe syytä, miksi hän ei työllistyisi hänen kokemuksellaan.

❌ MAAHANMUUTTAJUUS EI OLE LEIMA

Välillä kuulen ilmaisissa kartoituksissamme: “Olen ulkomaalainen, maahanmuuttaja, sen takia en saa töitä Suomesta”.

Siihen vastaan, että olen itsekin tullut maahanmuuttajana Suomeen. Entinen sukunimi on Potapova. Sillä sukunimellä olen kouluttautunut jatkuvasti lisää, hakenut töitä, saanut töitä, edennyt ja vaihtanut kuusi kertaa työpaikkaa. Meillä on myös ulkomaalaisia asiakkaita, jotka ovat menestyneet työnhaussa ja edenneet urallaan täällä Suomessa.

Kyllä ulkomaalaisella on mahdollisuus työllistyä myös päällikkö-, esimies- ja johtotehtäviin Suomessa. Se vaatii strategian, kiinnostavan työkokemuksen ja osaamisen tuotteistamisen Suomen työmarkkinoille sopivalla tavalla.


#ylpeysosaamisesta #uraitsetunto #työllistyminen
Asiakastarinat Maahanmuuttaja Kokemukset Kaukinen Consulting palveluista