Vaikka et nyt ole aktiivisesti etsimässä työtä, silti varmasti haluat, että LinkedIn-profiilisi tulee hyvin esille. Yli 500 miljoonaa käyttäjää - se on jäätävä määrä ammattiprofiileja, ja LinkedInin suosio kasvaa koko ajan myös nuorison keskuudessa. 👌 Usko tai älä, mutta LinkedIn-profiili on sinun mahdollisuutesi saada NIMESI, NAAMASI ja PERSOONASI esiin sadoille tai jopa tuhansille ammattilaisille alallasi, varsinkin jos etsit uutta suuntaa urallesi (tai kartoitat vaihtoehtoja).
Perusprofiili ei enää palvele sinua, sori. 🤦🏼♀️ Pitää olla profiili, joka kiinnittää huomiota, kertoo sinusta oikealla tavalla ja helpottaa sinua verkostoitumaan samanhenkisten ihmisten tai alan ihmisten kanssa!
Tässä sulle viisi "MUST HAVE " -juttua Linkkarissa:
1. HYVÄ NAAMAKUVA
HYVÄ naamakuva, joka antaa hyvän mielikuvan sinusta. Muista first impression - sulla on vain viisi sekkaa aikaa! (Valitettavasti olen joutunut monelle sanomaan, että vaihda profiilikuva!)
Profiilikuvan voi tehdä itse kännykällä. Käytä luonnonvaloa (esim. ikkunan edessä), mieluiten sumuinen tai tasainen tausta (ei muita ihmisiä, ei viinilaseja, ei kukkakimpppua, ei pipoa, ei kaulaliinaa).
Raikas kuva ja luonnollinen hymy tai jopa nauru on parasta! Persoona esiin!👌 Huom! Tarkista asetukset, että kuvasi näkyy ”public” moodilla. Tässä ohjeet.
2. KOVA HEADLINE
Olen kirjoittanut tästä vähän aika sitten LinkedIn-postauksessa. Laitetaan se kuitenkin vielä tähän, ettei pääse hukkumaan: Headline on se teksti, joka näkyy nimesi alla. Se on mainospaikkasi, pitchi! Se on kokonaiset 120 merkkiä pitkä, joten käytä se viisaasti!👌Älä käytä sitä vaan titteliisi, firmaan jossa olet töissä tai “Looking for new opportunities”. Linkki postaukseen täällä.
Growth Marketing Specialist with passion for sustainability is open for job offers!
”Looking for jobs in Online Marketing, Service Design, B2B, B2C….” Jos myyt jotain, niin kerro mitä myyt ja miten autat muita.
3. TÄYTÄ "ABOUT" -OSIO (sinun esittelytekstisi)
200 merkkiä on sinun käytössäsi, mutta miten käytät ensimmäiset kolme riviä? Sinulla on lyhyt headline, niin avaa se täällä. Jos sinulla ei ole sitä - lisää se Add profile section -kohdan kautta! 🤩
Kuka olet? Mitä etsit? Miksi etsit? Missä ovat sinun “core skillsit”? Kerro lisää itsestäsi! TARINAT MYY.
4. LINKEDIN-BANNERI
Samoin kuin Twitterissä/Facebookissa, sinulla on mahdollisuus käyttää banneria ja vieläpä ILMAISEKSI! Miksipä et siis sitä käyttäisi, vaikkapa mainoksena. Löydä itsellesi sopiva kuva tai rakenna itsellesi kiva banneri.
Vinkki: canva.comista saat valmiin LinkedIn-bannerin. Kannattaa kuitenkin muokata banneria, ettei olisi liikaa samanlaisia.
Lataa oma kuva ja lisää tekstiä. Laita siihen oma persoonasi. Bannerin ei ole pakko olla kuva. Minulla on itse tehty kuvioista ja teksteistä ja valkoisella taustavärillä. Käytä luovuutta! Banneria voi aina muokata ja päivittää, kunhan sulla on sellainen. TEE BANNERI ITSELLE NYT!
5. SINUN OMA LINKEDIN-URL-OSOITE
Milloin olet viimeksi tarkistanut Linkedinin URL-osoitteesi? Se on LinkedIn-osoite, jonka laitat myös CV:hen. (Toivottavasti laitat!)
Tarkista, että se ei ole ❌https://www.linkedin.com/in/etunimi-sukunimi-063872hfskjh.
Se kannattaisi olla joko:
https://www.linkedin.com/in/etunimi-sukunimi/
tai:
https://www.linkedin.com/in/etunimisukunimi
Jopa näillä viidellä pienellä muutoksella saat profiilisi "peruskuntoon"
Jos nyt ei ole aikaa, käytä rahaa! Inca Paatela tekee upeita LinkedIn-bannereita. :)
Minulta et saa niin upeita bannereita, vaan teen sinulle bannerin CV:si ja uratavoitteesi perusteella, sekä suunnittelen sinulle osuvan headlinen ja muokkaan “about” tekstisi. Tsekkaa tästä.
TEE SE ITSE, minun avullani tai pyydä muita tekemään. Kunhan saat ne valmiiksi.
Minun LinkedIn työnhaussa -kurssi “for dummies” on tehty niin, että käymme nämä ja muut erikoisseikat LinkedInistä yhdessä läpi.