Blogi

Kannattaako kartoittaa vahvuuksia ja uramahdollisuuksia työnhaun alussa?

Olisitko halukas kuulemaan vahvuuksistasi työmarkkinoilla sekä uramahdollisuuksistasi?

Entäs olisitko valmis kuulemaan myös heikkouksistasi?


Sinun on myös hyvää tietää, mitä osaamista voisit vielä kehittää, mihin sinun ei kannata suunnata tai mitä tehtäviä kannattaisi välttää. Mitä jos haet itsellesi vääriä töitä, tai olet nyt täysin väärässä hommassa?

Olen räätälöinyt asiakkailleni CV:itä ja LinkedIn-profiileja. CV- ja LinkedIn-haastatteluissa kartoitin osaamista ja vahvuuksia tiettyihin rooleihin tai asiakkaiden uratavoitteiden mukaan. Näissä prosesseissa ei keskitytty heikkouksiin, soveltuvuuksiin eri organisaatioissa tai optimaalisimpiin rooleihin.

Keväällä eräs nainen oli ollut pitkään kypsä omaan työhönsä ja halusi vaihtaa työpaikkaa. Tämä 49-vuotias urallaan huipulla oleva ammattilainen osti silloin CV-sparrauksen. Hän halusi hakea yhtä mielenkiintoista pestiä. Haastattelussa totesin, että paikka oli hänelle aivan väärä ja selitin miksi päädyin tähän johtopäätökseen. Hänelle selitys tuli ehkä liian suoraan, mutta se tuli tarpeeseen. Näin meidän haastattelu muuttui osaamisen, vahvuuksien ja uramahdollisuuksien kartoittamiseksi. Jälkeenpäin hän lähetti kiitosviestin. Hän siis muokkasi omassa työpaikassaan itselleen sopivan pestin, pääsi johtoryhmään ja on erittäin tyytyväinen siinä.

Minäkin olen tyytyväinen. Hän olisi voinut hakea itselleen väärää tehtävää ja mahdollisesti päätyä siihen. Sitten hän toteaisi, että paikka on aivan väärä.


Mietin sekä asiakkaitani että työnantajia - rekrytointivirhe on huono asia kaikille


Onneksi yritykset tekevät asselmointeja rekrytointivaiheessa. Siinä juuri kartoitetaan sopivuutta rooliin ja yrityksen kulttuuriin, sekä kompetensseja testin ja keskustelun kautta. Tämä vähentää rekrytoinnin riskejä huomattavasti. Itsekin lupauduin tekemään näitä yrityksille Asselmointi Oy:n kautta.

Mitä enemmän vuosia sinulla on mittarissa, sitä laajempi sinun osaamisesi on. Vaikka kokemuksesi olisi kuinka laaja ja moniuloitteinen, löytyy sieltä aina punainen lanka.


Kyllä minä mielelläni räätälöin CV:si ja LinkedIn-profiilisi, mutta tehdäänkö kartoitus ja työnhakustrategia ensin? Tervetuloa ilmaiseen kartoitukseen!

Tiedän, etten ole halvimmasta päästä, mutta osaan hommani hyvin. Tutustu
palveluihimme!
CV Työnhaku LinkedIn Työnhakusparraus