Blogi

Media-alalta logistiikka-alalle työllistynyt tyytyväinen johtaja, jolla on tulosvastuu omasta yksiköstä

Media-alalta logistiikka-alalle työllistynyt tyytyväinen johtaja, jolla on tulosvastuu omasta yksiköstä (52 v.)

Kun tulin Julian työnhakuvalmennukseen, olin ollut jo kymmenen kuukautta työttömänä. Olin irtisanoutunut myynnin ja markkinoinnin johtajan tehtävästä. Olin miettinyt irtisanoutumista pitkään ja nyt tiedän, että päätös oli oikea. Haasteena oli, että työkokemukseni vaikutti yksitoikkoiselta. CV:stä näkyi, että minulla on saman alan kokemusta yli 20 vuotta. Koska olin alalla, jossa piirit ovat pienet, en ollut joutunut hakemaan töitä, vaan minut oli pyydetty töihin. En halunnut enää olla samalla toimialalla. Hain töitä, mutta en päässyt edes haastatteluihin. Olin niin väsynyt ja epätoivoinen, että oli pakko hakea apua. Koska Juliaa oli minulle suositellut entinen työkaveri, minun oli helppoa luottaa Juliaan alusta alkaen.

Heti ensimmäisen kuukauden aikana tajusin, etten tiennyt nykyajan työnhausta paljon mitään. Ja ensimmäisen haastattelun jälkeen olin varma, että oli ollut oikea päätös hankkia apua.


Opin valtavasti itsestäni sekä 360-kyselyn että laajan soveltuvuusarvioinnin kautta. Ne toivat urastrategiaani fokusta. Kun puhuimme Julian kanssa uramahdollisuuksistani ja vahvuuksistani, aloin taas uskoa itseeni. Keskustelumme auttoivat myös ymmärtämään, miksi olin niin turhautunut viimeisessä tehtävässäni ja millainen yrityskulttuuri minulle oikeasti sopisi.

Sain kaksi headhunter-yhteydenottoa ja haimme kolmea minulle sopivaa tehtävää.

CV- ja hakemusräätälöintipalvelu on loistava! Ei tullut korjausehdotuksia, vaan sain viilatun tekstin, jota en tarvinnut muuttaa yhtään. Se oli kuin itseni kirjoittama. Tosin minulta olisi puuttunut rohkeus sellaisen hakemuksen kirjoittamiseen! Kaiken päälle sain hakupaperit ammattilaisen oikolukemina! Tajusin myös, miltä kantilta työnantajia kannattaa lähestyä ja kuinka tärkeää on olla kaikessa työnantajalähtöinen.

Valmennuksen aikana tajusin, kuinka paljon ulkopuolisen apu ja henkinen tuki voi antaa.

Välillä kun paniikki iski, soiteltiin Julian kanssa jopa iltaisin ja viikonloppuisin. Tuntui, että Julia oikeasti välitti ja soitti heti, kun tarvitsin tukea.

Työhaastattelusparrauksista oli valtavasti apua. Opin puhumaan vakuuttavasti työhaastatteluissa - ja muutenkin. Työhaastatteluharjoitus oli loistava. Pystyin jälkeenpäin näkemään videolta, miten vastasin kysymyksiin. Harvoin pääsee katsomaan “kärpäsenä katossa” omaa haastatteluaan.

Työhaastatteluissa onnistuin osoittamaan osaamiseni tehtävään ja samalla varmistamaan, että yritys oli minulle sopiva. Sain kaksi työtarjousta, joista valitsin itselleni yksikönjohtajan tehtävän minulle täysin uudelta toimialalta. Julia bongasi minulle sen työpaikkailmoituksen. Alussa luulin, ettei minulla olisi mitään mahdollisuuksia tehtävään. Mutta sitten Julia luetteli minulle vahvuuteni tehtävään ja loi minuun uskoa, että osaisin homman myös tällä uudella toimialalla.

Kun mietin summaa, jonka investoin tähän työnhakuvalmennukseen, se ei ole mitään verrattuna itse kokemukseen ja siihen kuinka paljon sain apua.

P.S. Kuulin YT:eissä potkut saaneelta kaveriltani outplacement-työnhakuvalmennuksesta. Hän oli nähnyt coachia ehkä maksimissaan viisi kertaa kuuden kuukauden aikana. Suurin osa valmennuksesta oli ollut webinaarimuodossa - ilman yksilöllistä ohjausta. CV:hen ja hakemukseen oli tullut vain ehdotuksia ja lisäkysymyksiä, ei mitään konkretiaa. Mitään hands-on-apua kaverini ei ollut saanut. Me oltiin Julian kanssa Zoomissa ainakin kymmenen kertaa, juteltiin puhelimessa ja tekstailtiin WhatsAppissa. Tämän lisäksi koko neljän kuukauden ajan monen hengen tiimi teki taustalla töitä sen eteen, että saisin haluamani työpaikan.

(P.S. Kiitos että olette olemassa. Mahtava konsepti!)

Jos kaipaat myös tällaista hands-on apua työnhakuusi, varaa ilmainen kartoitus!
Kokemukset Kaukinen Consulting palveluista Employment as a Service Työnhakuvalmennus Alanvaihto Uramuutos Suositukset